Voor 50€/jaar geeft u een kind een toekomst!

Steun hen, doe een gift!

Naar Home pagina

Sri Lanka, een weelderig tropisch eiland in de Indische Oceaan, is een juweeltje. Met zijn ongerepte stranden, glooiende heuvels en weelderige groene landschappen is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Van de glooiende heuvels van het theeland tot de groene regenwouden, Sri Lanka is een lust voor het oog.

Maar dit kleine eiland heeft veel meer te bieden dan alleen de natuurlijke schoonheid. Sri Lanka is een land met een rijk cultureel erfgoed, waarvan de geschiedenis meer dan 2500 jaar teruggaat. Het was een centrum van oude beschaving, met een fascinerende mix van vooral boeddhistische en hindoeïstische maar ook islamitische invloeden. Bezoekers kunnen getuige zijn van deze culturele diversiteit in de uitgebreide tempels, oude ruïnes en levendige festivals op het eiland.

De mensen van Sri Lanka maken het land echt speciaal. Met hun warme glimlach en onbegrensde gastvrijheid zijn ze een bewijs van de rijke culturele tradities die het eiland kenmerken. Of je nu de drukke markten verkent, lokale dorpsbewoners ontmoet of gewoon van de zon geniet op het strand, je zult merken dat de mensen van Sri Lanka enkele van de vriendelijkste en meest oprechte mensen zijn die je ooit zult ontmoeten. En je eet er overal voortreffelijke rijstgerechten (curry’s) en rijk gevulde fruittafels!

Kortom, Sri Lanka is een land vol verrassingen voor iedereen. Met zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, rijk cultureel erfgoed en vriendelijke bevolking is het een bestemming die echt alles heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een kans om jezelf onder te dompelen in een nieuwe cultuur, Sri Lanka is de perfecte plek om het te doen.

Wat kun je er o.a. bezoeken?

  • Unesco werelderfgoed in de heilige boeddhistische en hindoe-steden Anuradhapura, Polonnaruwa en Kandy.
  • De theeplantages in de centrale hooglanden.
  • De rotstempel van Dambula.
  • De Lion's Rock van Sigiriya met de wonderlijke muurschilderingen.
  • De verschillende nationale parken met veel wilde dieren.
  • De tuin van Hakgala, de botanische tuin van Peradeniya en de vele de kruidentuinen.
  • Het regenwoud van Singharaja.
  • De grotten van Kitulgala met “white water rafting”.
  • Het Hindoe bedevaartsoord van Kataragama.

Overal kom je stoepa's en tempels tegen, zowel van boeddhistische als van Hindoe origine, of gemengde tempels. Er waren vroeger boeddhistische Singalese koningen of prinsen die huwden met Hindoe prinsessen. Ze gingen samen gaan mediteren en zo ontstonden de gemengde tempels.

Voor het bezoek aan de tempels moet je je schoenen uitdoen en kledij voorzien die schouders en knieën bedekt. Aan de ingang van de tempels staan dan ook rekken onder toezicht waar je schoenen tegen betaling kan achterlaten en ze voorzien ook doeken die kunnen dienen om je kledij aan te passen. Op geregelde tijdstippen kan je overal ceremonies volgen die zeer kleurrijk zijn en begeleid worden door trommelgeroffel, muziek en dans.


Sri Lanka staat bekend om zijn adembenemende goudgele stranden aan een azuurblauwe zee en prachtige landschappen. Je kunt er ontspannen, lekker eten op het strand en natuurlijk ook duiken, snorkelen en surfen in een tropisch klimaat. De lokale bevolking geniet er ook volop van, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom.


Sri Lanka is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. Van de majestueuze reuzevarens tot de kleurrijke bloemen en planten en de indrukwekkende bergen, dalen, de talloze meren en adembenemende palmboomstranden.

Het eiland herbergt een verbazingwekkend aantal exotische diersoorten: hagedissen, varanen, arenden, ooievaars, lepelaars, dubbele neushoornvogels, aapjes en olifanten zijn slechts enkele van de diersoorten die je in Sri Lanka kunt tegenkomen. 

Sri Lanka heeft ook een rijke cultuurgrond en staat bekend om zijn theeplantages, rijstvelden, kokosnoten, bananen en koffie.

Het is een land dat verweven is met de natuur en waarin mens en natuur hand in hand gaan.


Sri Lanka is een eiland met een 1340km kustlijn en ligt in de visrijke Indische Oceaan. Het telt dan ook vele grote en kleinere vissershavens en wordt zowel modern als traditioneel gevist. Hieronder foto’s van de meer traditionele visvangst:

En een leuk filmpje van de lokale vismarkt: